Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery białe
serek biały z owocami 2-3% tłuszczu wzbogacony w wapń i witaminę d, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serek biały z owocami 2-3% tłuszczu wzbogacony w wapń i witaminę d dostarcza 95 kcal lub 400 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serek biały z owocami 2-3% tłuszczu wzbogacony w wapń i witaminę d: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.73 g |
Węglowodany | 12.7 g |
- w tym cukry sucres | 12.1 g |
- w tym skrobia | < 0.35 g |
- w tym błonnik | 0.2 g |
Lipidy | 2.27 g |
- w tym cholesterol | 12.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.07 g |
Woda | 78.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 25.8 μg | 3.23% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 58.4 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.19 μg | 23.8% |
Witamina E lub tokoferol | 0.15 mg | 1.25% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.044 mg | 4% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | < 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.24 mg | 4% |
Witamina B6 | 0.029 mg | 2.07% |
Witamina B9 | 151 μg | 75.5% |
Witamina B12 | 0.33 μg | 13.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 160 mg | 20% |
Chlorki | 89.2 mg | 11.15% |
Miedź | < 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.05 mg | 0.36% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 9.2 mg | 2.45% |
Mangan | 0.02 mg | 1% |
Fosfor | 120 mg | 17.14% |
Potas | 110 mg | 5.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 34 mg | - |
Cynk | 0.41 mg | 4.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.092 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
- w tym kwas masłowy | 0.082 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.06 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.054 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.045 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.076 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.25 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.69 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.22 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.6 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.07 g |
- w tym kwas linolowy | 0.07 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.0014 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0014 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0014 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0014 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.7 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |