Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
serce z kurczaka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serce z kurczaka dostarcza 149 kcal lub 621 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serce z kurczaka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 15.6 g |
Węglowodany | 0.69 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 9.32 g |
- w tym cholesterol | 136 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.66 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.37 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.71 g |
Woda | 73.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 9 μg | 1.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 3.2 mg | 4% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.23 mg | 20.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.73 mg | 52.14% |
Witamina B3 lub PP | 4.88 mg | 30.5% |
Witamina B5 | 2.56 mg | 42.67% |
Witamina B6 | 0.3 mg | 21.43% |
Witamina B9 | 58.5 μg | 29.25% |
Witamina B12 | 7.29 μg | 291.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 12 mg | 1.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.35 | 35% |
Żelazo | 5.96 mg | 42.57% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 16 mg | 4.27% |
Mangan | 0.089 mg | 4.45% |
Fosfor | 177 mg | 25.29% |
Potas | 177 mg | 8.85% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 69 mg | - |
Cynk | 6.59 mg | 65.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.17 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.66 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.06 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.45 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.78 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.37 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.98 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.71 g |
- w tym kwas linolowy | 1.91 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.07 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.72 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.83 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |