Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : podroby
serce z kurczaka gotowane, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serce z kurczaka gotowane dostarcza 177 kcal lub 744 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serce z kurczaka gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 26.4 g |
Węglowodany | 0.1 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 7.92 g |
- w tym cholesterol | 242 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.26 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.01 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.3 g |
Woda | 64.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 8 μg | 1% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 1.8 mg | 2.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.74 mg | 52.86% |
Witamina B3 lub PP | 2.8 mg | 17.5% |
Witamina B5 | 2.65 mg | 44.17% |
Witamina B6 | 0.32 mg | 22.86% |
Witamina B9 | 80 μg | 40% |
Witamina B12 | 7.29 μg | 291.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 19 mg | 2.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.5 | 50% |
Żelazo | 9.03 mg | 64.5% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 199 mg | 28.43% |
Potas | 132 mg | 6.6% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 48 mg | - |
Cynk | 7.3 mg | 73% |
Sól lub chlorek sodu | 0.12 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.26 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.05 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.23 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.66 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.01 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.3 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.72 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |