Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
serce palmowe z puszki odsączone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt serce palmowe z puszki odsączone dostarcza 34.9 kcal lub 147 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
serce palmowe z puszki odsączone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.53 g |
Węglowodany | 4.03 g |
- w tym cukry sucres | 1.5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.13 g |
Lipidy | 0.5 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 90.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 7.9 mg | 9.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.011 mg | 1% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.057 mg | 4.07% |
Witamina B3 lub PP | 0.44 mg | 2.75% |
Witamina B5 | 0.13 mg | 2.17% |
Witamina B6 | 0.022 mg | 1.57% |
Witamina B9 | 39 μg | 19.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 58 mg | 7.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.13 | 13% |
Żelazo | 3.13 mg | 22.36% |
Jod | 0.5 μg | 0.33% |
Magnez | 38 mg | 10.13% |
Mangan | 1.39 mg | 69.5% |
Fosfor | 65 mg | 9.29% |
Potas | 177 mg | 8.85% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 316 mg | - |
Cynk | 1.15 mg | 11.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.97 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.11 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.016 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.63 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |