Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery dojrzewające półtwarde
ser żółty z powłoką woskową, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser żółty z powłoką woskową dostarcza 345 kcal lub 1430 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser żółty z powłoką woskową: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 27.4 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 0 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.33 mg | 23.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.06 mg | 0.38% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B9 | 21 μg | 10.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 608 mg | 76% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.03 | 3% |
Żelazo | 0.15 mg | 1.07% |
Jod | 27 μg | 18% |
Magnez | 29.3 mg | 7.81% |
Mangan | 0.014 mg | 0.7% |
Fosfor | 546 mg | 78% |
Potas | 74.5 mg | 3.73% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 635 mg | - |
Cynk | 2.57 mg | 25.7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.59 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 4 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |