Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery niedojrzewające produkty seropodobne
ser w pudełku do smarowania ok. 25% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser w pudełku do smarowania ok. 25% tłuszczu dostarcza 241 kcal lub 997 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser w pudełku do smarowania ok. 25% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.56 g |
Węglowodany | 3 g |
- w tym cukry sucres | 3 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 23.4 g |
- w tym cholesterol | 85 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.5 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.69 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
Woda | 54.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 201 μg | 25.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 63 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.48 μg | 9.6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.34 mg | 2.83% |
Witamina K1 | 2.2 μg | 2.93% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.014 mg | 1.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.28 mg | 20% |
Witamina B3 lub PP | 0.038 mg | 0.24% |
Witamina B5 | 0.26 mg | 4.33% |
Witamina B6 | 0.036 mg | 2.57% |
Witamina B9 | 6 μg | 3% |
Witamina B12 | 1.23 μg | 49.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 477 mg | 59.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.26 | 26% |
Żelazo | 0.61 mg | 4.36% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 21.5 mg | 5.73% |
Mangan | 0.017 mg | 0.85% |
Fosfor | 428 mg | 61.14% |
Potas | 216 mg | 10.8% |
Selen | 6.7 μg | 12.18% |
Sód | 647 mg | - |
Cynk | 3.61 mg | 36.1% |
Sól lub chlorek sodu | 1.62 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 14.5 g |
- w tym kwas masłowy | 0.82 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.49 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.28 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.57 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.68 g |
- w tym kwas palmitynowy | 7.19 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.6 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.69 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 4.13 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |