Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery niedojrzewające produkty seropodobne
ser typu feta z mleka krowiego, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser typu feta z mleka krowiego dostarcza 365 kcal lub 1510 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser typu feta z mleka krowiego: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 14.2 g |
Węglowodany | 0.87 g |
- w tym cukry sucres | 0.87 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 33.5 g |
- w tym cholesterol | 81 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 14.5 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.19 g |
Woda | 45.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 157 μg | 19.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 3 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.32 μg | 6.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.37 mg | 3.08% |
Witamina K1 | 1.8 μg | 2.4% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.65 mg | 46.43% |
Witamina B3 lub PP | 1.4 mg | 8.75% |
Witamina B5 | 1.16 mg | 19.33% |
Witamina B6 | 0.34 mg | 24.29% |
Witamina B9 | 47 μg | 23.5% |
Witamina B12 | 1.41 μg | 56.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 557 mg | 69.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.051 | 5.1% |
Żelazo | 0.42 mg | 3% |
Jod | 12.9 μg | 8.6% |
Magnez | 19.5 mg | 5.2% |
Mangan | 0.044 mg | 2.2% |
Fosfor | 349 mg | 49.86% |
Potas | 125 mg | 6.25% |
Selen | 6.2 μg | 11.27% |
Sód | 819 mg | - |
Cynk | 2.63 mg | 26.3% |
Sól lub chlorek sodu | 1.98 mg | 0.25% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 12.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0.7 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.88 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.48 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.39 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.93 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.39 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.38 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.71 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 14.5 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.93 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.19 g |
- w tym kwas linolowy | 0.46 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.17 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1.42 g |
Popioły | 4.12 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |