Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ser marmurkowe dojrzewające
ser pleśniowy niebieski z mleka krowiego, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser pleśniowy niebieski z mleka krowiego dostarcza 333 kcal lub 1380 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser pleśniowy niebieski z mleka krowiego: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 19.9 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | < 0.25 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 28.3 g |
- w tym cholesterol | 94.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 17.7 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.1 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
Woda | 46.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 224 μg | 28% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 74 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.42 μg | 8.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.59 mg | 4.92% |
Witamina K1 | 2.4 μg | 3.2% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.035 mg | 3.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.43 mg | 30.71% |
Witamina B3 lub PP | 1.01 mg | 6.31% |
Witamina B5 | 1.73 mg | 28.83% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 36 μg | 18% |
Witamina B12 | 1.35 μg | 54% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 438 mg | 54.75% |
Chlorki | 1750 mg | 218.75% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.23 mg | 1.64% |
Jod | 160 μg | 106.67% |
Magnez | 23 mg | 6.13% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 322 mg | 46% |
Potas | 130 mg | 6.5% |
Selen | 5.5 μg | 10% |
Sód | 851 mg | - |
Cynk | 3.88 mg | 38.8% |
Sól lub chlorek sodu | 2.89 mg | 0.36% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 17.7 g |
- w tym kwas masłowy | 0.71 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.74 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.4 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.29 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.92 g |
- w tym kwas mirystynowy | 3.02 g |
- w tym kwas palmitynowy | 8.12 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.84 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.1 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.69 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
- w tym kwas linolowy | 0.45 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.19 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.017 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.99 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |