Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery miękkie dojrzewające
ser miękki z mleka owczego typu camembert, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser miękki z mleka owczego typu camembert dostarcza 274 kcal lub 1140 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser miękki z mleka owczego typu camembert: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 16.8 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 23.2 g |
- w tym cholesterol | 67 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 17 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.95 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
Woda | 55.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 198 μg | 24.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.5 mg | 35.71% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 2.05 μg | 82% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 487 mg | 60.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 0 mg | 0% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 0 mg | 0% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 364 mg | 52% |
Potas | 0 mg | 0% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 676 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 1.69 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 17 g |
- w tym kwas masłowy | 0.67 g |
- w tym kwas kaprynowy | 1.55 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.56 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.51 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.98 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.75 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.6 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.38 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.95 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.95 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.75 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.25 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |