Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery miękkie dojrzewające
ser miękki z mleka koziego typu camembert, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser miękki z mleka koziego typu camembert dostarcza 292 kcal lub 1210 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser miękki z mleka koziego typu camembert: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 19.9 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 23.8 g |
- w tym cholesterol | 91.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 16 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.14 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
Woda | 51.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 176 μg | 22% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | traces mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.4 mg | 28.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.8 mg | 5% |
Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 60.8 μg | 30.4% |
Witamina B12 | 2 μg | 80% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 534 mg | 66.75% |
Chlorki | 764 mg | 95.5% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.32 mg | 2.29% |
Jod | 26.7 μg | 17.8% |
Magnez | 32 mg | 8.53% |
Mangan | traces mg | 0% |
Fosfor | 326 mg | 46.57% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | 10.7 μg | 19.45% |
Sód | 400 mg | - |
Cynk | 2.4 mg | 24% |
Sól lub chlorek sodu | 1 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 16 g |
- w tym kwas masłowy | 0.53 g |
- w tym kwas kaprynowy | 1.9 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.45 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.53 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.94 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.32 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.49 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.93 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.14 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.09 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.85 g |
- w tym kwas linolowy | 0.43 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.0056 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.01 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |