Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery miękkie dojrzewające
ser miękki typu munster ok. 13% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser miękki typu munster ok. 13% tłuszczu dostarcza 208 kcal lub 866 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser miękki typu munster ok. 13% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 23.8 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 12.7 g |
- w tym cholesterol | 43 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.8 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.6 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
Woda | 60 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 132 μg | 16.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 15 μg | 300% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.6 mg | 42.86% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 1.8 μg | 72% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 420 mg | 52.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 0 mg | 0% |
Jod | 31.5 μg | 21% |
Magnez | 19 mg | 5.07% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 275 mg | 39.29% |
Potas | 88 mg | 4.4% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 630 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 1.58 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.8 g |
- w tym kwas masłowy | 0.12 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.31 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.14 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.11 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.4 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.34 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.88 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.19 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.6 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.84 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.69 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |