Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery miękkie dojrzewające
ser miękki typu camembert lub munster ok. 40% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser miękki typu camembert lub munster ok. 40% tłuszczu dostarcza 378 kcal lub 1560 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser miękki typu camembert lub munster ok. 40% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.59 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 37.8 g |
- w tym cholesterol | 122 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 25.1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.6 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.91 g |
Woda | 49.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 314 μg | 39.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.36 μg | 7.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.94 mg | 7.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.035 mg | 3.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.27 mg | 4.5% |
Witamina B6 | 0.055 mg | 3.93% |
Witamina B9 | 13 μg | 6.5% |
Witamina B12 | 0.22 μg | 8.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 415 mg | 51.88% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.07 | 7% |
Żelazo | 0.3 mg | 2.14% |
Jod | 18.7 μg | 12.47% |
Magnez | 6 mg | 1.6% |
Mangan | 0.035 mg | 1.75% |
Fosfor | 140 mg | 20% |
Potas | 119 mg | 5.95% |
Selen | 3.2 μg | 5.82% |
Sód | 436 mg | - |
Cynk | 0.54 mg | 5.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.09 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 25.1 g |
- w tym kwas masłowy | 1.26 g |
- w tym kwas kaprynowy | 1.15 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.8 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.52 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.37 g |
- w tym kwas mirystynowy | 4.13 g |
- w tym kwas palmitynowy | 10.5 g |
- w tym kwas stearynowy | 3.73 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.6 g |
- w tym kwas oleinowy | 7.94 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.91 g |
- w tym kwas linolowy | 0.54 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.25 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.6 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |