Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery miękkie dojrzewające
ser miękki typu camembert lub munster ok. 30% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser miękki typu camembert lub munster ok. 30% tłuszczu dostarcza 320 kcal lub 1320 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser miękki typu camembert lub munster ok. 30% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 14.3 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 29.4 g |
- w tym cholesterol | 79.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 18.5 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.48 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.89 g |
Woda | 51.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 268 μg | 33.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.31 μg | 6.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.8 mg | 6.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.27 mg | 4.5% |
Witamina B6 | 0.055 mg | 3.93% |
Witamina B9 | 26.5 μg | 13.25% |
Witamina B12 | 0.55 μg | 22% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 141 mg | 17.63% |
Chlorki | 789 mg | 98.63% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.3 mg | 2.14% |
Jod | 18.7 μg | 12.47% |
Magnez | 6 mg | 1.6% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 266 mg | 38% |
Potas | 112 mg | 5.6% |
Selen | 3.5 μg | 6.36% |
Sód | 511 mg | - |
Cynk | 0.54 mg | 5.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.28 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 18.5 g |
- w tym kwas masłowy | 0.8 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.82 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.54 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.35 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.99 g |
- w tym kwas mirystynowy | 3.16 g |
- w tym kwas palmitynowy | 8.16 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.94 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.48 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.59 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.89 g |
- w tym kwas linolowy | 0.42 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.15 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.55 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |