Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery dojrzewające półtwarde
ser masdaam ok. 14% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser masdaam ok. 14% tłuszczu dostarcza 238 kcal lub 993 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser masdaam ok. 14% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 29 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 13.8 g |
- w tym cholesterol | 45.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.77 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.36 g |
Woda | 52.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 117 μg | 14.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.16 μg | 3.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.35 mg | 2.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.058 mg | 5.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.32 mg | 22.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.34 mg | 5.67% |
Witamina B6 | 0.085 mg | 6.07% |
Witamina B9 | 59.5 μg | 29.75% |
Witamina B12 | 1.56 μg | 62.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 717 mg | 89.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.086 | 8.6% |
Żelazo | 0.21 mg | 1.5% |
Jod | 24.4 μg | 16.27% |
Magnez | 31.6 mg | 8.43% |
Mangan | 0.059 mg | 2.95% |
Fosfor | 568 mg | 81.14% |
Potas | 76.3 mg | 3.82% |
Selen | 9.63 μg | 17.51% |
Sód | 824 mg | - |
Cynk | 4.23 mg | 42.3% |
Sól lub chlorek sodu | 2.06 mg | 0.26% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 8.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0.41 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.4 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.34 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.2 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.52 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.44 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.92 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.25 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.77 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.6 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.36 g |
- w tym kwas linolowy | 0.2 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.08 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.0068 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 4.45 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |