Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery dojrzewające twarde
ser emmentaler z obniżoną zawartością tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser emmentaler z obniżoną zawartością tłuszczu dostarcza 264 kcal lub 1100 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser emmentaler z obniżoną zawartością tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 30.6 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 16 g |
- w tym cholesterol | 67 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.66 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.72 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.45 g |
Woda | 47 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 108 μg | 13.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 100 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.48 μg | 9.6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.22 mg | 1.83% |
Witamina K1 | 7.2 μg | 9.6% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.25 mg | 17.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.13 mg | 0.81% |
Witamina B5 | 0.21 mg | 3.5% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 9.2 μg | 4.6% |
Witamina B12 | 1.84 μg | 73.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 1000 mg | 125% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.09 | 9% |
Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
Jod | 32.3 μg | 21.53% |
Magnez | 45 mg | 12% |
Mangan | 0.09 mg | 4.5% |
Fosfor | 650 mg | 92.86% |
Potas | 110 mg | 5.5% |
Selen | 10 μg | 18.18% |
Sód | 328 mg | - |
Cynk | 4.1 mg | 41% |
Sól lub chlorek sodu | 0.68 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.66 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.72 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.45 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.27 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |