Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery miękkie dojrzewające
ser camembert z mleka surowego, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser camembert z mleka surowego dostarcza 263 kcal lub 1090 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser camembert z mleka surowego: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 20.9 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 20.2 g |
- w tym cholesterol | 64.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.8 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.53 g |
Woda | 55.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 246 μg | 30.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.77 μg | 15.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.44 mg | 3.67% |
Witamina K1 | 3.1 μg | 4.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.64 mg | 45.71% |
Witamina B3 lub PP | 1.46 mg | 9.13% |
Witamina B5 | 0.33 mg | 5.5% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0.85 μg | 34% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 245 mg | 30.63% |
Chlorki | 1030 mg | 128.75% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.4 mg | 2.86% |
Jod | 19.4 μg | 12.93% |
Magnez | 21.3 mg | 5.68% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 261 mg | 37.29% |
Potas | 91.2 mg | 4.56% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 642 mg | - |
Cynk | 2.5 mg | 25% |
Sól lub chlorek sodu | 1.62 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 12.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0.067 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.49 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.2 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.18 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.65 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.27 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.25 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.99 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.8 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.36 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.53 g |
- w tym kwas linolowy | 0.33 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.048 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.73 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |