Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery niedojrzewające produkty seropodobne
ser biały z mleka koziego, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser biały z mleka koziego dostarcza 266 kcal lub 1112 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser biały z mleka koziego: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13.1 g |
Węglowodany | 2.03 g |
- w tym cukry sucres | 2.03 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 16.9 g |
- w tym cholesterol | 69.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11.7 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
Woda | 65.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 113 μg | 14.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.38 mg | 3.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.43 mg | 30.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.55 mg | 3.44% |
Witamina B5 | 0.29 mg | 4.83% |
Witamina B6 | 0.042 mg | 3% |
Witamina B9 | 43.1 μg | 21.55% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 91.6 mg | 11.45% |
Chlorki | 670 mg | 83.75% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.28 mg | 2% |
Jod | 29.1 μg | 19.4% |
Magnez | 12.1 mg | 3.23% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 154 mg | 22% |
Potas | 0 mg | 0% |
Selen | 4.36 μg | 7.93% |
Sód | 309 mg | - |
Cynk | 0.37 mg | 3.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.77 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 11.7 g |
- w tym kwas masłowy | 0.38 g |
- w tym kwas kaprynowy | 1.55 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.34 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.42 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.76 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.76 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.38 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.38 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.73 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.54 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.091 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.46 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |