Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery białe
ser biały w wiaderku ok. 6% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser biały w wiaderku ok. 6% tłuszczu dostarcza 84 kcal lub 350 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser biały w wiaderku ok. 6% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.75 g |
Węglowodany | 4.27 g |
- w tym cukry sucres | 3.66 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | traces g |
Lipidy | 6.13 g |
- w tym cholesterol | 26.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
Woda | 83.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 57.6 μg | 7.2% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 34 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.18 mg | 1.5% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.033 mg | 3% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 0.11 mg | 0.69% |
Witamina B5 | 0.34 mg | 5.67% |
Witamina B6 | 0.045 mg | 3.21% |
Witamina B9 | 14.3 μg | 7.15% |
Witamina B12 | 0.34 μg | 13.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 110 mg | 13.75% |
Chlorki | 99.5 mg | 12.44% |
Miedź | < 0.01 | 1% |
Żelazo | 0.37 mg | 2.64% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 10 mg | 2.67% |
Mangan | < 0.01 mg | 0.5% |
Fosfor | 97 mg | 13.86% |
Potas | 140 mg | 7% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 40.3 mg | - |
Cynk | 0.34 mg | 3.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.1 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.4 g |
- w tym kwas masłowy | 0.28 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.19 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.16 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.11 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.23 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.75 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.07 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.61 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.33 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym kwas linolowy | 0.12 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.033 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0091 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0033 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0033 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.6 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |