Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery białe
ser biały ok. 7% tłuszczu z owocami słodzony cukrem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser biały ok. 7% tłuszczu z owocami słodzony cukrem dostarcza 119 kcal lub 497 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser biały ok. 7% tłuszczu z owocami słodzony cukrem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.18 g |
Węglowodany | 13.4 g |
- w tym cukry sucres | 12.5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.68 g |
Lipidy | 5.53 g |
- w tym cholesterol | 18 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.59 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 73 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 9 μg | 1.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | < 0.1 mg | 0.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 15.4 μg | 7.7% |
Witamina B12 | 0.44 μg | 17.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 93.3 mg | 11.66% |
Chlorki | 93 mg | 11.63% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | 54 μg | 36% |
Magnez | 9.5 mg | 2.53% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 98 mg | 14% |
Potas | 121 mg | 6.05% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 52.2 mg | - |
Cynk | 0 mg | 0% |
Sól lub chlorek sodu | 0.13 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.59 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.63 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |