Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sery białe
ser biały 0% tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ser biały 0% tłuszczu dostarcza 49.4 kcal lub 210 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ser biały 0% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.95 g |
Węglowodany | 3.89 g |
- w tym cukry sucres | 3.89 g |
- w tym skrobia | traces g |
- w tym błonnik | traces g |
Lipidy | 0.044 g |
- w tym cholesterol | 1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.027 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.013 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0017 g |
Woda | 86.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4 μg | 0.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 3 μg | - |
Witamina C | traces mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | traces mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.044 mg | 4% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.2 mg | 1.25% |
Witamina B5 | 0.33 mg | 5.5% |
Witamina B6 | 0.058 mg | 4.14% |
Witamina B9 | 24 μg | 12% |
Witamina B12 | 0.4 μg | 16% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 134 mg | 16.75% |
Chlorki | 89 mg | 11.13% |
Miedź | 0.011 | 1.1% |
Żelazo | 0.16 mg | 1.14% |
Jod | 10.4 μg | 6.93% |
Magnez | 12.2 mg | 3.25% |
Mangan | 0.0051 mg | 0.26% |
Fosfor | 116 mg | 16.57% |
Potas | 144 mg | 7.2% |
Selen | < 3.35 μg | 6.09% |
Sód | 44.3 mg | - |
Cynk | 0.49 mg | 4.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.11 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.027 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.013 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0017 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.77 g |
Popioły | 0.87 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |