Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sałaty mieszane i warzywa surowe
seler korzeń tarty z majonezem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt seler korzeń tarty z majonezem dostarcza 142 kcal lub 584 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
seler korzeń tarty z majonezem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.12 g |
Węglowodany | 4.19 g |
- w tym cukry sucres | 2.38 g |
- w tym skrobia | 1.3 g |
- w tym błonnik | 2.87 g |
Lipidy | 12.8 g |
- w tym cholesterol | 0.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.08 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.73 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.67 g |
Woda | 78.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 8 μg | - |
Witamina C | 25.2 mg | 31.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 3.4 mg | 28.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.38 mg | 2.38% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B9 | 28 μg | 14% |
Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 28.7 mg | 3.59% |
Chlorki | 616 mg | 77% |
Miedź | 0.072 | 7.2% |
Żelazo | 0.3 mg | 2.14% |
Jod | 2 μg | 1.33% |
Magnez | 11.9 mg | 3.17% |
Mangan | 0.11 mg | 5.5% |
Fosfor | 35 mg | 5% |
Potas | 310 mg | 15.5% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 395 mg | - |
Cynk | 0.22 mg | 2.2% |
Sól lub chlorek sodu | 1 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.08 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.013 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.66 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.22 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.73 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.64 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.67 g |
- w tym kwas linolowy | 1.69 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 1.03 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.59 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |