Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
sardynki w sosie pomidorowym z puszki odsączone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sardynki w sosie pomidorowym z puszki odsączone dostarcza 190 kcal lub 792 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sardynki w sosie pomidorowym z puszki odsączone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 20.2 g |
Węglowodany | 0.7 g |
- w tym cukry sucres | 0.7 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.05 g |
Lipidy | 11.6 g |
- w tym cholesterol | 80.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.04 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.65 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.24 g |
Woda | 64.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4 μg | 0.5% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 12.5 μg | 250% |
Witamina E lub tokoferol | 2.3 mg | 19.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 7.38 mg | 46.13% |
Witamina B5 | 0.7 mg | 11.67% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 16 μg | 8% |
Witamina B12 | 9.88 μg | 395.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 378 mg | 47.25% |
Chlorki | 590 mg | 73.75% |
Miedź | 0.24 | 24% |
Żelazo | 2.6 mg | 18.57% |
Jod | 45.1 μg | 30.07% |
Magnez | 32.5 mg | 8.67% |
Mangan | 0.24 mg | 12% |
Fosfor | 352 mg | 50.29% |
Potas | 376 mg | 18.8% |
Selen | 37.7 μg | 68.55% |
Sód | 280 mg | - |
Cynk | 1.8 mg | 18% |
Sól lub chlorek sodu | 0.7 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.04 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0067 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0067 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0067 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.011 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.63 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.01 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.38 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.65 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.05 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.24 g |
- w tym kwas linolowy | 1.19 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.16 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.083 g |
- w tym kwas EPA | 1.31 g |
- w tym kwas DHA | 1.25 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.52 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |