Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
sardynki w oleju z puszki odsączone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sardynki w oleju z puszki odsączone dostarcza 207 kcal lub 867 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sardynki w oleju z puszki odsączone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 24.4 g |
Węglowodany | 0.49 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 12 g |
- w tym cholesterol | 59.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.56 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.33 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.41 g |
Woda | 60.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 4.7 μg | 0.59% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 7.56 μg | 151.2% |
Witamina E lub tokoferol | 1.44 mg | 12% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B3 lub PP | 7.1 mg | 44.38% |
Witamina B5 | 0.68 mg | 11.33% |
Witamina B6 | 0.28 mg | 20% |
Witamina B9 | 16 μg | 8% |
Witamina B12 | 13.6 μg | 544% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 333 mg | 41.63% |
Chlorki | 477 mg | 59.63% |
Miedź | 0.062 | 6.2% |
Żelazo | 1.97 mg | 14.07% |
Jod | 80.1 μg | 53.4% |
Magnez | 38.5 mg | 10.27% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 306 mg | 43.71% |
Potas | 368 mg | 18.4% |
Selen | 35 μg | 63.64% |
Sód | 300 mg | - |
Cynk | 1.89 mg | 18.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.75 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.56 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0067 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0067 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0067 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0067 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0045 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.35 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.64 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.41 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.33 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.27 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.41 g |
- w tym kwas linolowy | 0.9 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.18 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.056 g |
- w tym kwas EPA | 0.67 g |
- w tym kwas DHA | 1 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.65 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |