Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
sardela z puszki solona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sardela z puszki solona dostarcza 128 kcal lub 540 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sardela z puszki solona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 25 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 3.1 g |
- w tym cholesterol | 70 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.82 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.05 g |
Woda | 0 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 55 μg | 6.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 4.6 μg | 92% |
Witamina E lub tokoferol | 0.29 mg | 2.42% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.06 mg | 5.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.26 mg | 18.57% |
Witamina B3 lub PP | 14 mg | 87.5% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
Witamina B9 | 8 μg | 4% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 542 mg | 67.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 6.9 mg | 49.29% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 0 mg | 0% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 481 mg | 68.71% |
Potas | 215 mg | 10.75% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 3600 mg | - |
Cynk | 1.7 mg | 17% |
Sól lub chlorek sodu | 9.01 mg | 1.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.82 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.05 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 10.3 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |