Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : konserwy rybne
sardela filet w oleju z puszki bez zalewy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sardela filet w oleju z puszki bez zalewy dostarcza 182 kcal lub 763 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sardela filet w oleju z puszki bez zalewy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 26.4 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 0.25 g |
Lipidy | 8.45 g |
- w tym cholesterol | 75.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.92 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.36 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.33 g |
Woda | 55.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 5 μg | 0.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.7 μg | 34% |
Witamina E lub tokoferol | 1.16 mg | 9.67% |
Witamina K1 | 12.1 μg | 16.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.25 mg | 17.86% |
Witamina B3 lub PP | 3.9 mg | 24.38% |
Witamina B5 | 0.63 mg | 10.5% |
Witamina B6 | 0.37 mg | 26.43% |
Witamina B9 | 14.5 μg | 7.25% |
Witamina B12 | 20.9 μg | 836% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 189 mg | 23.63% |
Chlorki | 6090 mg | 761.25% |
Miedź | 0.25 | 25% |
Żelazo | 3.22 mg | 23% |
Jod | 30 μg | 20% |
Magnez | 43.7 mg | 11.65% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 231 mg | 33% |
Potas | 355 mg | 17.75% |
Selen | 8 μg | 14.55% |
Sód | 4210 mg | - |
Cynk | 2.92 mg | 29.2% |
Sól lub chlorek sodu | 11.3 mg | 1.41% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.92 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.008 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.008 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.008 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.008 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.011 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.067 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.75 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.96 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.36 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.24 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.33 g |
- w tym kwas linolowy | 0.32 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.05 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.011 g |
- w tym kwas EPA | 0.39 g |
- w tym kwas DHA | 0.55 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 10 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |