Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sałaty mieszane i warzywa surowe
sałatka z tuńczyka z warzywami z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sałatka z tuńczyka z warzywami z puszki odsączona dostarcza 237 kcal lub 992 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sałatka z tuńczyka z warzywami z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 9.15 g |
Węglowodany | 7.74 g |
- w tym cukry sucres | 3.08 g |
- w tym skrobia | 4.1 g |
- w tym błonnik | 2.7 g |
Lipidy | 4.82 g |
- w tym cholesterol | 19.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.83 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.76 g |
Woda | 76.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 2.75 mg | 3.44% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 1.6 mg | 13.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.053 mg | 3.79% |
Witamina B3 lub PP | 4.45 mg | 27.81% |
Witamina B5 | < 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.29 mg | 20.71% |
Witamina B9 | 31 μg | 15.5% |
Witamina B12 | 1.45 μg | 58% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20.7 mg | 2.59% |
Chlorki | 731 mg | 91.38% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.1 mg | 7.86% |
Jod | 2 μg | 1.33% |
Magnez | 25.1 mg | 6.69% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 88.4 mg | 12.63% |
Potas | 232 mg | 11.6% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 445 mg | - |
Cynk | 0.6 mg | 6% |
Sól lub chlorek sodu | 1.11 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.56 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.008 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.38 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.12 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.83 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.76 g |
- w tym kwas linolowy | 1.15 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.056 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.008 g |
- w tym kwas DHA | 0.039 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.79 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |