Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
sałatka warzywna macedońska z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sałatka warzywna macedońska z puszki odsączona dostarcza 40.6 kcal lub 171 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sałatka warzywna macedońska z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.38 g |
Węglowodany | 5.59 g |
- w tym cukry sucres | 1.73 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 3.16 g |
Lipidy | 0.28 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.076 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
Woda | 86.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 5670 μg | - |
Witamina C | 5 mg | 6.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.29 mg | 2.42% |
Witamina K1 | 18.2 μg | 24.27% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.046 mg | 4.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.048 mg | 3.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.58 mg | 3.63% |
Witamina B5 | 0.14 mg | 2.33% |
Witamina B6 | 0.079 mg | 5.64% |
Witamina B9 | 24 μg | 12% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 40.7 mg | 5.09% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.072 | 7.2% |
Żelazo | 1.05 mg | 7.5% |
Jod | 0.2 μg | 0.13% |
Magnez | 10.6 mg | 2.83% |
Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
Fosfor | 42 mg | 6% |
Potas | 291 mg | 14.55% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 243 mg | - |
Cynk | 0.28 mg | 2.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.59 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.076 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.044 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.005 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.89 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |