Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sałaty mieszane i warzywa surowe
sałatka mięsna lub rybna z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sałatka mięsna lub rybna z puszki odsączona dostarcza 91 kcal lub 381 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sałatka mięsna lub rybna z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.06 g |
Węglowodany | 6.4 g |
- w tym cukry sucres | 1.9 g |
- w tym skrobia | 3.3 g |
- w tym błonnik | 2 g |
Lipidy | 5.3 g |
- w tym cholesterol | 15.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.27 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.54 g |
Woda | 76.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 781 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 2.04 mg | 17% |
Witamina K1 | 9.75 μg | 13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.032 mg | 2.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.022 mg | 1.57% |
Witamina B3 lub PP | 4.13 mg | 25.81% |
Witamina B5 | 0.2 mg | 3.33% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 11.1 μg | 5.55% |
Witamina B12 | 1.23 μg | 49.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 22 mg | 2.75% |
Chlorki | 584 mg | 73% |
Miedź | 0.07 | 7% |
Żelazo | 0.7 mg | 5% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 92 mg | 13.14% |
Potas | 220 mg | 11% |
Selen | 30 μg | 54.55% |
Sód | 381 mg | - |
Cynk | 0.38 mg | 3.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.95 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.12 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.04 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.27 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.24 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.54 g |
- w tym kwas linolowy | 1.08 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.28 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.016 g |
- w tym kwas EPA | 0.016 g |
- w tym kwas DHA | 0.15 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |