Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : sałaty mieszane i warzywa surowe
sałatka makaronowa z warzywami i rybą lub mięsem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt sałatka makaronowa z warzywami i rybą lub mięsem dostarcza 131 kcal lub 546 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
sałatka makaronowa z warzywami i rybą lub mięsem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.19 g |
Węglowodany | 14 g |
- w tym cukry sucres | 2.16 g |
- w tym skrobia | 7.58 g |
- w tym błonnik | 1.98 g |
Lipidy | 9.94 g |
- w tym cholesterol | 11 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.85 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.91 g |
Woda | 76.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 16 μg | 2% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 494 μg | - |
Witamina C | 5.56 mg | 6.95% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.23 μg | 4.6% |
Witamina E lub tokoferol | 0.55 mg | 4.58% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.069 mg | 6.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.053 mg | 3.79% |
Witamina B3 lub PP | 1.93 mg | 12.06% |
Witamina B5 | 0.24 mg | 4% |
Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B9 | 14.5 μg | 7.25% |
Witamina B12 | 0.23 μg | 9.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 18.5 mg | 2.31% |
Chlorki | 492 mg | 61.5% |
Miedź | 0.091 | 9.1% |
Żelazo | 0.69 mg | 4.93% |
Jod | 3.13 μg | 2.09% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
Fosfor | 66.2 mg | 9.46% |
Potas | 177 mg | 8.85% |
Selen | 5.3 μg | 9.64% |
Sód | 378 mg | - |
Cynk | 0.52 mg | 5.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.95 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.85 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.91 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.0023 g |
- w tym kwas DHA | 0.0098 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.61 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |