Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
rzodkiewka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt rzodkiewka dostarcza 11.4 kcal lub 47.8 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
rzodkiewka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.76 g |
Węglowodany | 1.24 g |
- w tym cukry sucres | 1.24 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.1 g |
Lipidy | 0.1 g |
- w tym cholesterol | < 0.063 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.015 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.045 g |
Woda | 95.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 4 μg | - |
Witamina C | 27.5 mg | 34.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.01 mg | 0.08% |
Witamina K1 | 1.3 μg | 1.73% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.021 mg | 1.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.035 mg | 2.5% |
Witamina B3 lub PP | 0.26 mg | 1.63% |
Witamina B5 | 0.18 mg | 3% |
Witamina B6 | 0.067 mg | 4.79% |
Witamina B9 | 21.8 μg | 10.9% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 32 mg | 4% |
Chlorki | 61 mg | 7.63% |
Miedź | 0.019 | 1.9% |
Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 12.6 mg | 3.36% |
Mangan | 0.044 mg | 2.2% |
Fosfor | 24.1 mg | 3.44% |
Potas | 294 mg | 14.7% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 39 mg | - |
Cynk | 0.12 mg | 1.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.098 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | traces g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | traces g |
- w tym kwas palmitynowy | traces g |
- w tym kwas stearynowy | traces g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.015 g |
- w tym kwas oleinowy | traces g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.045 g |
- w tym kwas linolowy | traces g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | traces g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.1 g |
Popioły | 0.78 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |