Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe czekoladowe
ryż dmuchany w czekoladzie wzbogacony w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ryż dmuchany w czekoladzie wzbogacony w witaminy i minerały dostarcza 391 kcal lub 1660 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ryż dmuchany w czekoladzie wzbogacony w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.22 g |
Węglowodany | 83.7 g |
- w tym cukry sucres | 29.7 g |
- w tym skrobia | 50 g |
- w tym błonnik | 3.19 g |
Lipidy | 2.82 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.5 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 2.23 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 25.5 mg | 31.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.12 mg | 1% |
Witamina K1 | 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 1 mg | 90.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.24 mg | 88.57% |
Witamina B3 lub PP | 14 mg | 87.5% |
Witamina B5 | 5.12 mg | 85.33% |
Witamina B6 | 1.33 mg | 95% |
Witamina B9 | 171 μg | 85.5% |
Witamina B12 | 1.85 μg | 74% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 456 mg | 57% |
Chlorki | 478 mg | 59.75% |
Miedź | 0.27 | 27% |
Żelazo | 7.35 mg | 52.5% |
Jod | 2 μg | 1.33% |
Magnez | 53.1 mg | 14.16% |
Mangan | 0.7 mg | 35% |
Fosfor | 123 mg | 17.57% |
Potas | 317 mg | 15.85% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 295 mg | - |
Cynk | 0.9 mg | 9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.75 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.5 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0097 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.74 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.75 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.06 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0.19 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.007 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.82 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |