Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania z ryb i produktów skrobiowych
ryba zapiekana z ziemniakami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ryba zapiekana z ziemniakami dostarcza 117 kcal lub 491 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ryba zapiekana z ziemniakami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.39 g |
Węglowodany | 8.57 g |
- w tym cukry sucres | 1.62 g |
- w tym skrobia | 6.4 g |
- w tym błonnik | 1.1 g |
Lipidy | 6.15 g |
- w tym cholesterol | 31 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.68 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.46 g |
Woda | 74.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 16 μg | 2% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.1 μg | 22% |
Witamina E lub tokoferol | 1.5 mg | 12.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.32 mg | 2% |
Witamina B5 | 0.23 mg | 3.83% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0.36 μg | 14.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 46.8 mg | 5.85% |
Chlorki | 897 mg | 112.13% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 17.1 mg | 4.56% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 90 mg | 12.86% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | 4.7 μg | 8.55% |
Sód | 323 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.81 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.68 g |
- w tym kwas masłowy | 0.068 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.053 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.041 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.026 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.064 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.21 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.17 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.33 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.74 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.46 g |
- w tym kwas linolowy | 0.35 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.099 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0047 g |
- w tym kwas EPA | 0.0067 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |