Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania rybne bez dodatków
ryba w sosie mrożona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ryba w sosie mrożona dostarcza 126 kcal lub 526 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ryba w sosie mrożona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13.3 g |
Węglowodany | 1.67 g |
- w tym cukry sucres | 1.3 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.25 g |
Lipidy | 7.05 g |
- w tym cholesterol | 28 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.84 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.12 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
Woda | 75 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 19 μg | 2.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.13 μg | 22.6% |
Witamina E lub tokoferol | 2.31 mg | 19.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.086 mg | 7.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.086 mg | 6.14% |
Witamina B3 lub PP | 1.77 mg | 11.06% |
Witamina B5 | 0.25 mg | 4.17% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 34.5 μg | 17.25% |
Witamina B12 | 1.53 μg | 61.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 18.2 mg | 2.28% |
Chlorki | 0.9 mg | 0.11% |
Miedź | 0.051 | 5.1% |
Żelazo | 0.4 mg | 2.86% |
Jod | 79.5 μg | 53% |
Magnez | 19.7 mg | 5.25% |
Mangan | 0.042 mg | 2.1% |
Fosfor | 164 mg | 23.43% |
Potas | 331 mg | 16.55% |
Selen | 4.58 μg | 8.33% |
Sód | 327 mg | - |
Cynk | 0.26 mg | 2.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.82 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.84 g |
- w tym kwas masłowy | 0.074 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.076 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.049 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.035 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.097 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.3 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.13 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.37 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.12 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.12 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0.16 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0063 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0012 g |
- w tym kwas EPA | 0.0086 g |
- w tym kwas DHA | 0.026 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.75 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |