Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : zupy i buliony nieodtworzone
rosół wołowy z torebki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt rosół wołowy z torebki dostarcza 240 kcal lub 1000 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
rosół wołowy z torebki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.2 g |
Węglowodany | 19.7 g |
- w tym cukry sucres | 3.95 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0.65 g |
Lipidy | 13.3 g |
- w tym cholesterol | 4.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.03 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.6 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
Woda | 2.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 2.17 mg | 18.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 1.38 mg | 125.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B3 lub PP | 2.09 mg | 13.06% |
Witamina B5 | 0.48 mg | 8% |
Witamina B6 | 0.29 mg | 20.71% |
Witamina B9 | 76.3 μg | 38.15% |
Witamina B12 | 0.34 μg | 13.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 32.7 mg | 4.09% |
Chlorki | 27900 mg | 3487.5% |
Miedź | 0.12 | 12% |
Żelazo | 0.35 mg | 2.5% |
Jod | < 5 μg | 3.33% |
Magnez | 21.9 mg | 5.84% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 127 mg | 18.14% |
Potas | 344 mg | 17.2% |
Selen | 4.6 μg | 8.36% |
Sód | 13200 mg | - |
Cynk | 0.32 mg | 3.2% |
Sól lub chlorek sodu | 33 mg | 4.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.03 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.013 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.013 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.038 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.18 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.42 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.25 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.6 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.6 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
- w tym kwas linolowy | 0.96 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.038 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 52.7 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |