Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
rekin, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt rekin dostarcza 125 kcal lub 524 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
rekin: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 21 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 4.51 g |
- w tym cholesterol | 51 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.93 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.81 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.2 g |
Woda | 73.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 70 μg | 8.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.6 μg | 12% |
Witamina E lub tokoferol | 1 mg | 8.33% |
Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.042 mg | 3.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.062 mg | 4.43% |
Witamina B3 lub PP | 2.94 mg | 18.38% |
Witamina B5 | 0.7 mg | 11.67% |
Witamina B6 | 0.4 mg | 28.57% |
Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
Witamina B12 | 1.49 μg | 59.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 34 mg | 4.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.033 | 3.3% |
Żelazo | 0.84 mg | 6% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 49 mg | 13.07% |
Mangan | 0.015 mg | 0.75% |
Fosfor | 210 mg | 30% |
Potas | 160 mg | 8% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 79 mg | - |
Cynk | 0.43 mg | 4.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.2 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.93 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.08 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.73 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.12 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.81 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.2 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.32 g |
- w tym kwas DHA | 0.53 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.39 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |