Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
ravioli warzywne z sosem pomidorowym w puszce, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ravioli warzywne z sosem pomidorowym w puszce dostarcza 89.3 kcal lub 376 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ravioli warzywne z sosem pomidorowym w puszce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.94 g |
Węglowodany | 13 g |
- w tym cukry sucres | 2.59 g |
- w tym skrobia | 10.4 g |
- w tym błonnik | 1.73 g |
Lipidy | 2.44 g |
- w tym cholesterol | 2.74 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
Woda | 78.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1170 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.85 mg | 7.08% |
Witamina K1 | 9.31 μg | 12.41% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.033 mg | 2.36% |
Witamina B3 lub PP | 1.14 mg | 7.13% |
Witamina B5 | 0.17 mg | 2.83% |
Witamina B6 | 0.096 mg | 6.86% |
Witamina B9 | 14.2 μg | 7.1% |
Witamina B12 | 0.082 μg | 3.28% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 15 mg | 1.88% |
Chlorki | 517 mg | 64.63% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 1.1 mg | 7.86% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 16 mg | 4.27% |
Mangan | 0.15 mg | 7.5% |
Fosfor | 32 mg | 4.57% |
Potas | 280 mg | 14% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 304 mg | - |
Cynk | 0.21 mg | 2.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.77 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.23 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.06 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.91 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
- w tym kwas linolowy | 0.9 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.08 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.36 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |