Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
ravioli mięsne z sosem pomidorowym w puszce, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ravioli mięsne z sosem pomidorowym w puszce dostarcza 90.5 kcal lub 380 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ravioli mięsne z sosem pomidorowym w puszce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.22 g |
Węglowodany | 11.3 g |
- w tym cukry sucres | 2.23 g |
- w tym skrobia | 7.4 g |
- w tym błonnik | 1.41 g |
Lipidy | 2.83 g |
- w tym cholesterol | 41.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.14 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.46 g |
Woda | 78.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 150 μg | - |
Witamina C | 1.22 mg | 1.53% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.14 μg | 2.8% |
Witamina E lub tokoferol | 0.32 mg | 2.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.37 mg | 33.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.27 mg | 19.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.25 mg | 7.81% |
Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 3 μg | 1.5% |
Witamina B12 | traces μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 25.3 mg | 3.16% |
Chlorki | 542 mg | 67.75% |
Miedź | 0.074 | 7.4% |
Żelazo | 1.09 mg | 7.79% |
Jod | 5.2 μg | 3.47% |
Magnez | 13.8 mg | 3.68% |
Mangan | 0.24 mg | 12% |
Fosfor | 60.9 mg | 8.7% |
Potas | 169 mg | 8.45% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 382 mg | - |
Cynk | 0.49 mg | 4.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.96 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.14 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0022 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0025 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.059 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.61 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.21 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.87 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.46 g |
- w tym kwas linolowy | 0.38 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.073 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0034 g |
- w tym kwas EPA | < 0.00057 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0037 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.33 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |