Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania ze zbóż – makarony
ravioli chińskie z krewetkami gotowane na parze, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ravioli chińskie z krewetkami gotowane na parze dostarcza 166 kcal lub 698 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ravioli chińskie z krewetkami gotowane na parze: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.5 g |
Węglowodany | 21.9 g |
- w tym cukry sucres | 1.04 g |
- w tym skrobia | 20.9 g |
- w tym błonnik | 3.6 g |
Lipidy | 5.5 g |
- w tym cholesterol | 52.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.25 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.38 g |
Woda | 62.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 5 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.97 mg | 8.08% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.015 mg | 1.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.27 mg | 1.69% |
Witamina B5 | 0.061 mg | 1.02% |
Witamina B6 | 0.038 mg | 2.71% |
Witamina B9 | 24.5 μg | 12.25% |
Witamina B12 | 0.65 μg | 26% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 31 mg | 3.88% |
Chlorki | 437 mg | 54.63% |
Miedź | 0.04 | 4% |
Żelazo | 0.57 mg | 4.07% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 12 mg | 3.2% |
Mangan | 0.045 mg | 2.25% |
Fosfor | 65 mg | 9.29% |
Potas | 56 mg | 2.8% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 383 mg | - |
Cynk | 0.31 mg | 3.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.96 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.03 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.06 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.94 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.49 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.25 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.01 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.38 g |
- w tym kwas linolowy | 1.28 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.06 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.18 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |