Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania warzywne i z roślin strączkowych
ratatuja, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ratatuja dostarcza 54.7 kcal lub 228 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ratatuja: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.22 g |
Węglowodany | 4.37 g |
- w tym cukry sucres | 3.91 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.03 g |
Lipidy | 3.15 g |
- w tym cholesterol | 0.07 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.08 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.46 g |
Woda | 88 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 10 μg | 1.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 373 μg | - |
Witamina C | 25.2 mg | 31.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.56 mg | 13% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.03 mg | 2.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.03 mg | 2.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.56 mg | 3.5% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B9 | 18 μg | 9% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 16.4 mg | 2.05% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.074 | 7.4% |
Żelazo | 0.38 mg | 2.71% |
Jod | 3 μg | 2% |
Magnez | 18.6 mg | 4.96% |
Mangan | 0.13 mg | 6.5% |
Fosfor | 22 mg | 3.14% |
Potas | 295 mg | 14.75% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 369 mg | - |
Cynk | 0.17 mg | 1.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.94 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.002 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0036 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0088 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.39 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.061 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.08 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.51 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.46 g |
- w tym kwas linolowy | 0.2 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.06 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.24 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |