Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Raki gotowane kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : skorupiaki i mięczaki gotowane

raki gotowane  

raki gotowane, wartość odżywcza:

raki gotowane : 73.5 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt raki gotowane dostarcza 73.5 kcal lub 312 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

raki gotowane : białka, węglowodany i lipidy

raki gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

raki gotowane : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka16.3 g
Węglowodany0.56 g
- w tym cukry sucres< 0.25 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy0.7 g
- w tym cholesterol116 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.17 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.16 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.23 g
Woda81.6 g
Alkohol0 g

raki gotowane : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

raki gotowane : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol< 21 μg2.63%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C0.5 mg0.63%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0 mg0%
Witamina K1< 0.8 μg1.07%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.01 mg0.91%
Witamina B2 lub ryboflawina0.05 mg3.57%
Witamina B3 lub PP0.36 mg2.25%
Witamina B50.21 mg3.5%
Witamina B60.028 mg2%
Witamina B917.7 μg8.85%
Witamina B124.87 μg194.8%

raki gotowane : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

raki gotowane : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 73 mg9.13%
Chlorki96.8 mg12.1%
Miedź0.8989%
Żelazo0.65 mg4.64%
Jod< 20 μg13.33%
Magnez26 mg6.93%
Mangan0.32 mg16%
Fosfor150 mg21.43%
Potas140 mg7%
Selen< 50 μg90.91%
Sód85.7 mg-
Cynk1.5 mg15%
Sól lub chlorek sodu0.21 mg0.03%

raki gotowane : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.17 g
- w tym kwas masłowy< 0.00028 g
- w tym kwas kaprynowy< 0.00028 g
- w tym kwas kapronowy< 0.00028 g
- w tym kwas kaprylowy< 0.00028 g
- w tym kwas laurynowy0.0028 g
- w tym kwas mirystynowy0.0056 g
- w tym kwas palmitynowy0.11 g
- w tym kwas stearynowy0.033 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.16 g
- w tym kwas oleinowy0.1 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.23 g
- w tym kwas linolowy0.072 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.04 g
- w tym kwas arachidonowy0.031 g
- w tym kwas EPA0.054 g
- w tym kwas DHA0.021 g

raki gotowane : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.89 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense