Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne przetworzone produkty owocowe
rabarbar łodygi gotowane z cukrem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt rabarbar łodygi gotowane z cukrem dostarcza 147 kcal lub 615 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
rabarbar łodygi gotowane z cukrem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.38 g |
Węglowodany | 29.2 g |
- w tym cukry sucres | 28.7 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2 g |
Lipidy | 0.05 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.014 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.01 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
Woda | 67.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 44 μg | - |
Witamina C | 3.3 mg | 4.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.19 mg | 1.58% |
Witamina K1 | 21.1 μg | 28.13% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.018 mg | 1.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.023 mg | 1.64% |
Witamina B3 lub PP | 0.2 mg | 1.25% |
Witamina B5 | 0.05 mg | 0.83% |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.43% |
Witamina B9 | 5 μg | 2.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 145 mg | 18.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.027 | 2.7% |
Żelazo | 0.21 mg | 1.5% |
Jod | 0.3 μg | 0.2% |
Magnez | 12 mg | 3.2% |
Mangan | 0.073 mg | 3.65% |
Fosfor | 8 mg | 1.14% |
Potas | 96 mg | 4.8% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 1 mg | - |
Cynk | 0.08 mg | 0.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0025 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.014 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.012 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.001 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.01 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.025 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.56 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |