Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Rabarbar łodygi gotowane z cukrem kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : inne przetworzone produkty owocowe

rabarbar łodygi gotowane z cukrem  

rabarbar łodygi gotowane z cukrem, wartość odżywcza:

rabarbar łodygi gotowane z cukrem : 147 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt rabarbar łodygi gotowane z cukrem dostarcza 147 kcal lub 615 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

rabarbar łodygi gotowane z cukrem : białka, węglowodany i lipidy

rabarbar łodygi gotowane z cukrem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

rabarbar łodygi gotowane z cukrem : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka0.38 g
Węglowodany29.2 g
- w tym cukry sucres28.7 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik2 g
Lipidy0.05 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.014 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.01 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.025 g
Woda67.4 g
Alkohol0 g

rabarbar łodygi gotowane z cukrem : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

rabarbar łodygi gotowane z cukrem : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A44 μg-
Witamina C3.3 mg4.13%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.19 mg1.58%
Witamina K121.1 μg28.13%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.018 mg1.64%
Witamina B2 lub ryboflawina0.023 mg1.64%
Witamina B3 lub PP0.2 mg1.25%
Witamina B50.05 mg0.83%
Witamina B60.02 mg1.43%
Witamina B95 μg2.5%
Witamina B120 μg0%

rabarbar łodygi gotowane z cukrem : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

rabarbar łodygi gotowane z cukrem : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 145 mg18.13%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.0272.7%
Żelazo0.21 mg1.5%
Jod0.3 μg0.2%
Magnez12 mg3.2%
Mangan0.073 mg3.65%
Fosfor8 mg1.14%
Potas96 mg4.8%
Selen0 μg0%
Sód1 mg-
Cynk0.08 mg0.8%
Sól lub chlorek sodu0.0025 mg0%

rabarbar łodygi gotowane z cukrem : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.014 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0.012 g
- w tym kwas stearynowy0.001 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.01 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.025 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

rabarbar łodygi gotowane z cukrem : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.56 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense