Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
puree ziemniaczane z mlekiem i masłem niesolone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt puree ziemniaczane z mlekiem i masłem niesolone dostarcza 88.9 kcal lub 374 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
puree ziemniaczane z mlekiem i masłem niesolone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.89 g |
Węglowodany | 14.2 g |
- w tym cukry sucres | 1.21 g |
- w tym skrobia | 13 g |
- w tym błonnik | 1.5 g |
Lipidy | 2.4 g |
- w tym cholesterol | 6.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
Woda | 77 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 22 μg | 2.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 5.5 μg | - |
Witamina C | 6.1 mg | 7.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | traces μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.07 mg | 0.58% |
Witamina K1 | 1.9 μg | 2.53% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.088 mg | 8% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.041 mg | 2.93% |
Witamina B3 lub PP | 1.1 mg | 6.88% |
Witamina B5 | 0.48 mg | 8% |
Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B9 | 8 μg | 4% |
Witamina B12 | 0.07 μg | 2.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 31.1 mg | 3.89% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.061 | 6.1% |
Żelazo | 0.21 mg | 1.5% |
Jod | 5 μg | 3.33% |
Magnez | 15.2 mg | 4.05% |
Mangan | 0.066 mg | 3.3% |
Fosfor | 45.5 mg | 6.5% |
Potas | 260 mg | 13% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 44.9 mg | - |
Cynk | 0.22 mg | 2.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.11 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.46 g |
- w tym kwas masłowy | 0.084 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.069 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.057 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.038 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.073 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.21 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.63 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.28 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.6 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.48 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |