Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
ptyś z bitą śmietaną, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ptyś z bitą śmietaną dostarcza 350 kcal lub 1450 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ptyś z bitą śmietaną: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.63 g |
Węglowodany | 22.9 g |
- w tym cukry sucres | 8.9 g |
- w tym skrobia | 6.9 g |
- w tym błonnik | 1 g |
Lipidy | 26.4 g |
- w tym cholesterol | 122 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13.6 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.82 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
Woda | 44.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 211 μg | 26.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 1.4 mg | 11.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | 0.36 mg | 6% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 50.8 μg | 25.4% |
Witamina B12 | 0.65 μg | 26% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 71.6 mg | 8.95% |
Chlorki | 230 mg | 28.75% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 9.2 mg | 2.45% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 75 mg | 10.71% |
Potas | 108 mg | 5.4% |
Selen | 27.2 μg | 49.45% |
Sód | 149 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.37 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 13.6 g |
- w tym kwas masłowy | 0.65 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.52 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.4 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.25 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.74 g |
- w tym kwas mirystynowy | 2.06 g |
- w tym kwas palmitynowy | 6.56 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.04 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.82 g |
- w tym kwas oleinowy | 4.94 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.041 g |
- w tym kwas EPA | 0.0092 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.83 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |