Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
ptyś z bitą śmietaną lub kremem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ptyś z bitą śmietaną lub kremem dostarcza 294 kcal lub 1230 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ptyś z bitą śmietaną lub kremem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.47 g |
Węglowodany | 30.6 g |
- w tym cukry sucres | 20.8 g |
- w tym skrobia | 7.5 g |
- w tym błonnik | 1 g |
Lipidy | 16.9 g |
- w tym cholesterol | 92.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.37 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.04 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.16 g |
Woda | 46.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 114 μg | 14.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.08 mg | 9% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.065 mg | 4.64% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | 0.37 mg | 6.17% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 51 μg | 25.5% |
Witamina B12 | 0.61 μg | 24.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 71.6 mg | 8.95% |
Chlorki | 216 mg | 27% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 9.6 mg | 2.56% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 75.5 mg | 10.79% |
Potas | 104 mg | 5.2% |
Selen | 18.4 μg | 33.45% |
Sód | 124 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.31 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.37 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.04 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.16 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.82 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |