Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : desery mrożone
profiterolki z lodami waniliowymi i polewą czekoladową, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt profiterolki z lodami waniliowymi i polewą czekoladową dostarcza 260 kcal lub 1080 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
profiterolki z lodami waniliowymi i polewą czekoladową: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.24 g |
Węglowodany | 26.5 g |
- w tym cukry sucres | 12.4 g |
- w tym skrobia | 12.4 g |
- w tym błonnik | 1.14 g |
Lipidy | 13.9 g |
- w tym cholesterol | 115 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.96 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.61 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
Woda | 50.9 g |
Alkohol | 0.15 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 125 μg | 15.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 25 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.65 μg | 13% |
Witamina E lub tokoferol | 1.2 mg | 10% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.041 mg | 3.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.21 mg | 15% |
Witamina B3 lub PP | 0.31 mg | 1.94% |
Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 20 μg | 10% |
Witamina B12 | 0.4 μg | 16% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 82.7 mg | 10.34% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.4 | 40% |
Żelazo | 1 mg | 7.14% |
Jod | 30 μg | 20% |
Magnez | 31.2 mg | 8.32% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 48 mg | 6.86% |
Potas | 261 mg | 13.05% |
Selen | 6 μg | 10.91% |
Sód | 123 mg | - |
Cynk | 0.3 mg | 3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.31 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.96 g |
- w tym kwas masłowy | 0.31 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.27 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.23 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.15 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.31 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.9 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.69 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.3 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.61 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.26 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.37 g |
- w tym kwas linolowy | 0.97 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.15 g |
- w tym kwas EPA | 0.0033 g |
- w tym kwas DHA | < 0.004 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.18 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |