Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
por, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt por dostarcza 32.6 kcal lub 137 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
por: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.59 g |
Węglowodany | 4.9 g |
- w tym cukry sucres | 3.15 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.27 g |
Lipidy | 0.25 g |
- w tym cholesterol | < 0.15 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.05 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.007 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
Woda | 88.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1000 μg | - |
Witamina C | 18.5 mg | 23.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.74 mg | 6.17% |
Witamina K1 | 47 μg | 62.67% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.065 mg | 5.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.065 mg | 4.64% |
Witamina B3 lub PP | 0.5 mg | 3.13% |
Witamina B5 | 0.13 mg | 2.17% |
Witamina B6 | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B9 | 73 μg | 36.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 50.7 mg | 6.34% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.087 | 8.7% |
Żelazo | 1.5 mg | 10.71% |
Jod | 0.7 μg | 0.47% |
Magnez | 19 mg | 5.07% |
Mangan | 0.34 mg | 17% |
Fosfor | 40.3 mg | 5.76% |
Potas | 208 mg | 10.4% |
Selen | 0.56 μg | 1.02% |
Sód | 14.5 mg | - |
Cynk | 0.21 mg | 2.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.034 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.05 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.048 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0023 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.007 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.007 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
- w tym kwas linolowy | 0.11 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.03 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.02 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |