Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
pomidor, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pomidor dostarcza 18.4 kcal lub 77.2 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pomidor: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 0.86 g |
Węglowodany | 2.26 g |
- w tym cukry sucres | 2.25 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.2 g |
Lipidy | 0.26 g |
- w tym cholesterol | < 0.037 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.056 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
Woda | 94.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 449 μg | - |
Witamina C | 15.5 mg | 19.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.66 mg | 5.5% |
Witamina K1 | 7.9 μg | 10.53% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.039 mg | 3.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.019 mg | 1.36% |
Witamina B3 lub PP | 0.65 mg | 4.06% |
Witamina B5 | 0.21 mg | 3.5% |
Witamina B6 | 0.082 mg | 5.86% |
Witamina B9 | 22.7 μg | 11.35% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 8.14 mg | 1.02% |
Chlorki | 51 mg | 6.38% |
Miedź | 0.029 | 2.9% |
Żelazo | 0.12 mg | 0.86% |
Jod | 1.1 μg | 0.73% |
Magnez | 10.1 mg | 2.69% |
Mangan | 0.066 mg | 3.3% |
Fosfor | 26.6 mg | 3.8% |
Potas | 256 mg | 12.8% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 3.22 mg | - |
Cynk | 0.087 mg | 0.87% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0081 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.056 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.00016 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.00073 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.041 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.011 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.035 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym kwas linolowy | 0.093 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0086 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.39 g |
Popioły | 0.97 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |