Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
pomidor w puszce, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt pomidor w puszce dostarcza 34.4 kcal lub 145 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
pomidor w puszce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.4 g |
Węglowodany | 5.38 g |
- w tym cukry sucres | 4.03 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 1.7 g |
Lipidy | 0.28 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.023 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.024 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.059 g |
Woda | 89.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 432 μg | - |
Witamina C | 9.2 mg | 11.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.25 mg | 10.42% |
Witamina K1 | 5.3 μg | 7.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.075 mg | 6.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.052 mg | 3.71% |
Witamina B3 lub PP | 1.22 mg | 7.63% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 13 μg | 6.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 34 mg | 4.25% |
Chlorki | 434 mg | 54.25% |
Miedź | 0.18 | 18% |
Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
Jod | 2.2 μg | 1.47% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.18 mg | 9% |
Fosfor | 32 mg | 4.57% |
Potas | 293 mg | 14.65% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 188 mg | - |
Cynk | 0.27 mg | 2.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.49 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.023 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.005 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.005 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.015 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0072 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.024 g |
- w tym kwas oleinowy | < 0.01 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.059 g |
- w tym kwas linolowy | < 0.01 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.46 g |
Popioły | 1.33 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |