Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe dietetyczne
płatki zbożowe z owocami wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt płatki zbożowe z owocami wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 378 kcal lub 1600 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
płatki zbożowe z owocami wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.5 g |
Węglowodany | 77.9 g |
- w tym cukry sucres | 20.6 g |
- w tym skrobia | 54.7 g |
- w tym błonnik | 4.4 g |
Lipidy | 1.74 g |
- w tym cholesterol | traces mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.57 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
Woda | 3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 77.4 mg | 96.75% |
Witamina D lub cholekalcyferol | traces μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 10.1 mg | 84.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 1.25 mg | 113.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.52 mg | 108.57% |
Witamina B3 lub PP | 17.2 mg | 107.5% |
Witamina B5 | 5.79 mg | 96.5% |
Witamina B6 | 1.67 mg | 119.29% |
Witamina B9 | 205 μg | 102.5% |
Witamina B12 | 2.03 μg | 81.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 354 mg | 44.25% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 10.6 mg | 75.71% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 58.3 mg | 15.55% |
Mangan | 1.6 mg | 80% |
Fosfor | 170 mg | 24.29% |
Potas | 237 mg | 11.85% |
Selen | 27.8 μg | 50.55% |
Sód | 424 mg | - |
Cynk | 1.5 mg | 15% |
Sól lub chlorek sodu | 1.06 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.57 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |