Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe bogate w błonnik
płatki zbożowe bardzo bogate w błonnik wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt płatki zbożowe bardzo bogate w błonnik wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 338 kcal lub 1420 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
płatki zbożowe bardzo bogate w błonnik wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 14 g |
Węglowodany | 49 g |
- w tym cukry sucres | 18 g |
- w tym skrobia | 30 g |
- w tym błonnik | 27 g |
Lipidy | 3.5 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2 g |
Woda | 3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.7 mg | 63.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.9 mg | 64.29% |
Witamina B3 lub PP | 10.1 mg | 63.13% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.9 mg | 64.29% |
Witamina B9 | 250 μg | 125% |
Witamina B12 | 1.6 μg | 64% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 60 mg | 7.5% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 8.8 mg | 62.86% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 220 mg | 58.67% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 610 mg | 87.14% |
Potas | 820 mg | 41% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 225 mg | - |
Cynk | 6 mg | 60% |
Sól lub chlorek sodu | 0.58 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 3.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |